Zaradite na svom mišljenju

Jednom ste bili u nekom restoranu i bio vam je odličan? Ili grozan? Ili ste bili u nekom hotelu i doživjeli nezaboravno, dobro ili loše. iskustvo?

Jel znate da možete dobiti novce za tu priču??

Epinions.com je servis koji omogućuje ljudima iz cijelog svijeta da napišu osvrt, kritiku, recenziju o čemu god žele: o nekoj knjizi, filmu, video igrici, novom albumu vaše omiljene grupe, hotelu, gradu, restoranu, državi, ljudima, autima,… Praktički o svemu što vam padne na pamet. Najbolje od svega je da za to će vam i platit!

Kako plaćaju?
Plaćaju 10 $ za svakih 10 objavljenih recenzija. Također plaćaju prema broju pregleda, ali to će biti nešto sitno, ali se skupi s vremenom i brojem objavljenih recenzija. Za isplatu je potrebno skupiti 100$ što možete ostvariti pisanjem 100 recenzija. Vaše recenzije može ocijeniti svaki član i to ocjenama helpful i very helpful (to su ocijene koje želite dobiti) te somewhat helpful i not helpful. Ukoliko dobijete ove zadnje dvije ocijene onda ste negdje pogriješili u pisanju svoje kritike. Takve ocjene možete očekivati za prve dvije-tri napisane kritike. No, ne očajavajte. Pogledajte malo kritike drugih članova i proučite ih. Svaka kritika mora biti smislena i svako vaše stajalište i mišljenje koje iznosite mora biti argumentirano i potkrijepljeno vašim iskustvom i konkretnim primjerima. Takve kritike dobivaju ocjene very helpful i na taj način ćete sakupiti i dosta novaca sa strane.

Jedini nedostatak, ako ga tako možemo i nazvati, jest obaveza pisanja na engleskom jeziku, što je razumljivo pošto se radi o jednom globalnom servisu.

Dakle, ako ste ikad razmišljali o karijeri u pisanju ili ste sanjali o tome da budete kritičar registrirajte se i okušajte u toj branši. Tko zna, možda jednog dana budete cijenjeni član epinionsa čije će recenzije proslaviti ili uništiti poduzetnike, hotele, restorane, pružatelje raznih usluga te na taj način vinuti vas među zvijezde današnjice.

Dakle, ako imate slobodnog vremena i računalo kraj sebe dnevno za nekoliko sati možete napisati dvije-tri vrlo kvalitetne recenzije te ubrzo početi zarađivati na tome.

Dakle – www.epinions.com

Komentiraj!

Leave a Reply