Kako naplatiti sadržaj?

Ovo je komplicirano pitanje. Naplata sadržaja ovisi o tome što prodajete na stranici. Ako prodajete vlastite ili tuđe proizvode onda razmislite o nekom web shopu. To nije tema ovog članka. Ovdje ću prikazati kako jako jednostavno naplatiti pristup stranici ili skidanje sa nje. Ili čak kako naplatiti pristup određenim mobilnim ili web aplikacijama.

Jeste čuli za Fortumo?

Fortumo je servis koji je dostupan u preko 50 zemalja svijeta. Koristi se za naplatu pristupa aplikacijama, web-sadržajima i slično na način da korisnik pošalje SMS poruku predefiniranog sadržaja na određeni broj, s računa mu se skine određena svota novaca koju definirate prilikom izrade usluge, a njemu se vrati predefinirana poruka koja može sadržavati određeni kod za pristup.

Ovisno što vam treba postavljanje usluge je brzo i BESPLATNO.
Usluge možete kreirati za nekoliko minuta (najjednostavnije), a za složenije će trebati oko 15-ak minuta i nešto znanja glede programiranja.

Novac dobijete čim netko pošalje poruku i uspješno dobije povratni kod. Pošto se ništa ne plaća prilikom registracije Fortumo uzima svoj dio od svake poruke koju primi. U prosjeku možete očekivati oko 45 do 50 posto ugovorene cijene (umanjene za PDV) na svom računu. Isplata kreće nakon što skupite 50 eura na svom računu. Isplatu možete zatražiti na svoj PayPal ili AlertPay račun, kreditnu karticu ili ček. Za isplatu na PayPal ili AlertPay vam neće zaračunati nikakvu proviziju kod isplate, dok kod isplate čekom možete očekivati oko 2 eura umanjenu isplatu zbog troškova isplate.

Ovaj servis, osim što je korišten na Facebooku za naplatu putem SMS-a ili drugim poznatijim online igrama, pruža sve mogućnosti naplate uz vrlo malo vremena potrebnog za postavljanje.
Dakle, ako imate aplikaciju, web-stranicu sa premium sadržajem ili jednostavno želite postaviti vlastiti SMS servis koji će pružati tarot ili nešto slično onda razmislite o Fortumu.

Komentiraj!

Leave a Reply