Kako odabrati web hosting?

Dobar web host je stvarno teško pronaći. Vrlo bitne stvari na koje morate obratiti pozornost je veličina paketa – morate odabrati paket koji će moći držati kompletne vaše stranice, zatim je bitna stavka dozvoljeni mjesečni promet (bandwidth) jer svaki posjetitelj na vašim stranicama otvara stranice, učitava slike, skida datoteke. To je sve promet koji opterećuje servere. Bitno je odabrati paket sa dovoljno velikim prometom kako se ne bi dogodilo da usred mjeseca ostanete bez pristupa stranici zato jer imate puno posjetitelja. Još jedna važna stavka je i uptime servera, odnosno vrijeme dostupnosti servera. Skoro svi web poslužitelji imaju to definirako kao 99,9% što znači da će server biti dostupan 99,9% vremena. Onih 0,1 posto otpada na održavanje, servis, neplanirane prekide rada i slično.

Ja vam osobno mogu preporučiti jedan web hosting na kojem se nalaze i ove stranice. Jednostavan, brz i jeftin poslužitelj vam nudi hrvatska tvrtka Studio4Web. Njihova paleta proizvoda je bogata: od reseller paketa, shared hosting paketa, VPS i Dedicated servera. Cijene im se kreću ovisno o veličini paketa pa ćete tako u najjeftinijem, Pluto shared hosting paketu, za 150 kuna godišnje dobiti besplatnu registraciju domene, 500 MB prostora i 250 GB mjesečnog prometa (praktički neograničen).

Svi paketi veći od Pluto (cijena od 250 kuna godišnje i više) nude neograničen broj e-mail adresa, poddomena, sql baza i ftp računa. Razlikuju se jedino po dozvoljenoj veličini smještaja te broju dozvoljenih addon i parkirnih domena.

Ono što većina ljudi zamijeti kod Studio4web hosting paketa jest brza i kvalitetna korisnička podrška. Ona je online većinu vremena te će tada na sve vaše upite odgovoriti promptno, a ukoliko ih uvatite da su offline pošaljete im poruku i odgovore za sat-dva.

Omogućavaju svim korisnicima cPanel vrlo bogat opcijama i mogućnostima tako da možete vrlo jednostavno zaštititi neki direktorij u vašim webstranicama lozinkom, pristupity bazi podataka preko korisničkog online sučelja, definirati frontpage ekstenzije, konfigurirati nove e-mail adrese i pristup njima, konfigurirati backup, pregledavati statistike posjećenosti u realnom vremenu i još puno toga.

Na njihovim stranicama možete pregledati što je sve uključeno u paket koji ste si izabrali i komentare drugih o njihovoj usluzi.
Što se tiče plaćanja moguće je platiti kreditnom karticom, PayPalom, internet bankarstvom ili općom uplatnicom.

U konačnici se ovaj webhosting pokazao vrlo kvalitetnim i pouzdanim, a s obzirom na cijenu plasirao se među jeftinije pružatelje usluga.
Načini plaćanja su svi koji su dostupni kod nas – općom uplatnicom, internet bankarstvom, karticom ili PayPalom.

Što se korisničke podrške tiče vrlo su brzi i efikasni te u slučaju da nisu odmah dostupni u pravilu se javljaju u roku od 30 minuta. U praksi je to nešto drugačije pa reagiraju i prije, ne kasnije od 10 do 15 minuta.

Što vam još i nude jest i affiliate program pa tako možete dobiti do 35% po prodaji.

Za sve naše posjetitelje u suradnji sa studio4web dogovoren je jedinstveni popust od 15% na sve usluge!

Sve što trebate učiniti prilikom kupnje neke od usluga je upisati promotivni kod: odlicnaPrilika.

Registrirajte se ovdje

Komentiraj!

Leave a Reply