Otvaranje BitCoin (i ostalih) walleta

Kriptovalute poput Ethereuma, Bitcoin Casha i, najvažnije, Bitcoina sve više pune novinske članke. Donosimo vodič kako otvoriti besplatan wallet (digitalni novčanik) u kojem možete držati ove valute.

Za otvaranje novog digitalnog novčanika – walleta koristit ćemo stranicu blockchain.info. Otvorite ju i kliknite gore desno na gumb “Get a free wallet“. Za početak unesite Vašu e-mail adresu i kreirajte lozinku te ju potvrdite te se složite s uvjetima – stavite kvačicu pod “I agree with terms…”.

I to je to! Zasada. Potvrdite Vašu državu i možete zaprimati Bitcoine, Ethereum i Bitcoin Cash.

Da bi vidjeli određeni Wallet kliknite u lijevom izborniku na naziv digitalne valute, npr Bitcoin. Imat ćete dvije opcije – Send i Request za slanje plaćanja nekoj osobi, odnosno za primanje uplate. Kad kliknete na Request dobit ćete adresu vašeg novčanika koja izgleda kao dugački nasumični niz brojki i slova, poput 1ssnRNQHHWa5e7qZRm7fivvFbYx5Tz76T . To je nešto kao Vaš broj računa, no ne brinite – njega je nemoguće provaliti zbog tehnologije koju bitcoin i ostale valute koriste. Ako primate uplatu od određenih stranica ili drugih osoba to je adresa koju im šaljete.

Sad kad imate otvoren wallet pogledajte kako možete zaraditi Bitcoine!