Ponuda za webmastere…

Malo ću se osvrnuti na webmastere i što nudimo vlasnicima web sajtova i blogova.
U prvom redu ono što će vam biti najkorisnije, ako ste webmaster, su neki besplatni sadržaji, odnosno BESPLATNE SKRIPTE. Nastojim upotpuniti ponudu sa što više besplatnih skripti koje će vam na ovaj ili onaj način biti korisne.

Jedna od definitivno najčešće korištenih skripti je i kontakt forma, koju možete skinuti besplatno kod nas. Rađena je u php-u, ali od vas ne zahtijeva nikakva znanja iz programiranja. Ono što je potrebno u njoj napraviti je konfiguracija adrese na koju želite primati poruke sa vašeg stranice – to može biti vaša osobna e-mail adresa, službena, nije važno glavno da radi, zatim naslov poruke (subject) i adresa vaše stranice. Pitate se zašto adresa?
Forma je rađena tako da jednostavno, nakon unosa navedena 3 parametra, kopirate i zalijepite HTML kod na stranicu na kojoj želite da se nalazi.
Kad korisnik dođe na vašu kontakt stranicu i ispuni formu mora točno ispuniti i antibot kod, što znači da ćete dobit poruku ako i samo ako tu formu ispuni prava osoba, a ne googleov ili neki drugi bot kog zanima što će se dogoditi ako stisne pošalji. Kada se to ispuni šalju se dvije poruke: prva ide samom korisniku kao potvrda da je upit poslan i da ste ga vi primili, a druga poruka je sami upit koji ide na vašu adresu. Ovako djelujete ozbiljnije i korisnik će znati da je upit dostavljen i da ćete mu se javiti.

Forma je potpuno besplatna i mogu ju koristiti svi. Na taj način uštedit ćete nešto novca jer vam nije potreban posebni server i znanje u programiranju što će vam puno olakšati život i učiniti vašu stranicu ili blog interaktivnijom i dostupnijom posjetitelju.

Još jedna od e-mail skripti je i skripta za preporuku kojom posjetitelj vaše stranice ili bloga može u tren oka nekom svom prijatelju poslati mail i pozvati ga da dođe pogledati vašu stranicu.

Naći ćete i neke zabavne i besplatne skripte poput kalkulatora za izračunavanje količine alkohola koliko vam je u krvi. Kalkulator u obzir uzima vrstu pića, spol, tjelesnu masu i vrijeme kroz koje ste pili. Kod je pojednostavljen i možete ga staviti na svoje stranice jednostavnim kopiranjem i postavljanjem na onu stranicu gdje želite da se nalazi.
Još jedan kalkulator će računati potrošnju kalorija koliko je osoba potrošila, odnosno unijela u organizam. To može biti dosta koristan kalkulator ako imate stranicu ili blog posvećenu zdravoj prehrani. U obzir se uzima dob, visina, težina, spol i prosječna dnevna aktivnost, a kao rezultat daje procjenu bazičnog metabolizma i preporuke koliko kalorija unositi dnevno da bi se težina održavala na sadašnjoj razini ili da bi se dobilo, odnosno izgubilo na težini.

Sadržaj će se nadopunjavati pa svratite za još besplatnih i zanimljivih skripti!