Za webmastere…

Dobar webmaster vjerojatno zna ove stvari, ali ako tek počinjete svaki savjet je dobrodošao.
Najvažnija stvar kod kvalitetnog sajta je dizajn. Dizajn mora biti funkcionalan, pregledan, oku ugodan i u skladu s određenim nepisanim standardima današnjeg interneta. Više o tome saznajte na stranici KAKO DIZAJNIRATI WEB SITE.
Kada ste dobili ideju za web site i osmislili neki dizajn kako bi to sve skupa moglo izgledati sad bi mogli krenuti dalje i razmišljati o tome kako možda naplatiti taj sadržaj, pogotovo ako ste jedinstveni s velikim brojem posjetitelja. KAKO NAPLATITI SADRŽAJ na jednostavan način i pri tome nešto zaraditi ćete saznati u odgovarajućoj kategoriji.
Imate ideju, sadržaj, dizajnirali ste web site sad ga još samo treba objaviti. Za to će vam trebati kvalitetan web hosting. Kad upišete web hosting u Google on izbaci milijun rezultata. Kako znati koji je kvalitetan, koji sve to podržava, na što treba paziti kod odabira, a da mu je i cijena pristupačna? Na stranici KAKO ODABRATI WEB HOSTING saznat ćete sve to, a i još više.
Idući korak je mamljenje posjetitelja da dođu na vašu stranicu. Najveći dio će doći putem tražilica, pretpostavljam. Ako je tako potrebno je vašu stranicu OPTIMIZIRATI ZA TRAŽILICE kako bi što bolje rangirala u rezultatima. Stranica može biti odlična, ali ako se prikazuje na 100-oj stranici rezultata tražilica imat ćete posjeta u rangu Titanica zadnjih 100 godina. A ako ste broj 1 onda ćete biti baja u tom području i imati posjeta, ali i nešto više – zarade. PROMOCIJA WEB STRANICE je polje za sebe. Promovirati ju možete na brdo načina, a koji su najbolji saznajte kod nas. Jedan od najvažnijih koraka SEO OPTIMIZACIJE je i razmjena linkova pa stoga vam na raspolaganju stoji i ovaj DIREKTORIJ LINKOVA gdje se možete slobodno ubaciti.
I zadnji korak je, kad imate optimiziranu stranicu s odličnim sadržajem i puno posjetitelja, ideja. Zašto ne zaraditi pomoću oglasa na stranici? GOOGLE ADSENSE vam nudi solidan prihod od prikaza njihovih oglasa na vašoj stranici ili blogu. Plaća po svakom kliku na taj oglas. Nažalost kod nas surferska kultura nije na razini zapadnih zemalja gdje surferi nakon dolaska, ako im se sviđa stranica, iz usluge webmasteru kliknu na taj oglas, pogledaju 2 sekunde i zatvore stranicu. Nadamo se da će to uskoro i kod nas zaživjeti tako da izrada ovakvih stranica informativnog tipa neće biti samo obaveza održavanja i plaćanja hostinga, već će se nešto moći i zaraditi. I usput, jel vidite ovaj Googleov oglas desno?
Za kraj bacio bih ideju dodatne zarade. Ako ste član NEOBUX-a i CLIXSENSA te zarađujete klikajući ili promoviranjem nekih proizvoda zašto ne baciti i njihov oglas na vaš sajt ili blog? Neće puno smetati, a povremeno bi mogli dobiti i kojeg kvalitetnog referala koji će zarađivati za vas. Ako ne znate što je to i kako funkcioniraju možete saznati na stranicama NEOBUX i CLIXSENSE.